Sabina Šilc | BWE terapija in nespečnost
15513
post-template-default,single,single-post,postid-15513,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive

02 Mar BWE terapija in nespečnost

Med spanjem nismo v kontaktu s fizičnim svetom oziroma smo, ravno toliko, da vzdržujemo življenjske funkcije. Naša pozornost je usmerjena navznoter, v nezavedno, kjer so spravljene zelo različne vsebine, programi. Pravzaprav je tam velika večina vseh naših programov, zato je zelo pomembno, da spimo kvalitetno, sicer le ti ne bodo delovali v naše dobro.

Ko spimo, vedno sanjamo, vendar se sanj ne spominjamo ali pa le delno, ker procesiramo tako ogromno število podatkov, da bi nas v budnem stanju zavedanje le teh popolnoma blokiralo. Kljub temu, da se sanj ne zavedamo, dogajanje med spanjem povzroči fizične, kemične, elektromagnetne in psihične spremembe takoj in tudi kasneje, ko smo že budni.

Zato ni vseeno, koliko in kako kvalitetno spimo in kaj sanjamo. Sanje so nekakšno predelovanje neumeščenih vsebin iz našega življenja. Če gre za neugodne vsebine, le te za seboj potegnejo stresno fiziologijo in namesto, da bi se ponoči spočili, se zastrupljamo z njo. Najmanj,  kar se bo zgodilo je, da bomo naslednji dan slabše funkcionirali, ker bomo utrujeni.

Vendar so posledice nekvalitetnega spanja, posebej, če je dolgotrajno, mnogo hujše. Slabša se naš imunski odziv in smo bolj izpostavljeni boleznim, se pretirano redimo, slabša se naš spomin, živimo na nizkem energetskem nivoju…

Pogosto zaradi izčrpanosti zaspimo podnevi, kar pa dolgoročno stanje poslabša.

Ko štetje ovčk ne pomaga več, se zatečemo k tabletam. Le te imajo hude stranske učinke, lahko postanemo odvisni od njih, spali bomo z njihovo pomočjo, vendar ne kvalitetno, ne tako, da bi se med spanjem naše telo revitaliziralo. Naj vam predložim učinkovito, neškodljivo in enostavno alternativo: BWE.

Cd Zaspite z lahkoto je splošen in ga lahko poslušamo tik preden zaspimo, ali pa vso noč,, če je nespečnost res huda.

Lahko pa se nespečnosti z BWEjem lotite tudi drugače.

Predlagamo vam najprej popoldanski dremež s pomočjo alfa valov  (Sprostitev z alfa valovi ). Zelo pomembno namreč je, da kadar spimo sredi dneva, se ne potopimo v globlje možgansko valovanje (delta valovi), saj se ne bomo počutili dobro, če bomo iz globin naenkrat morali biti budni (beta valovi) in funkcionirati. Če ostanemo na alfa valovih, je podobno, kot kadar resetiramo računalnik, na hitro se izklopimo (predvsem preobremenjeni frontalni korteks in levo hemisfero, kjer procesiramo vse velepomembne informacije). S tem omogočimo, da desna hemisfera (kreativnost, čustva, čuti) pride do izraza oz. se obe uravnotežita.

Ker je alfa valovanje na meji budnega, bomo hitro pripravljeni za vse izzive popoldneva.

Pred spanjem lahko um umirimo z alfa valovi (uporabimo ga tudi, kadar se zbujamo ponoči zaradi preveč delujočega prefrontalnega korteksa, ki melje skrbi, tudi , ko hočemo spati). Nekaj dni uporabljamo le alfa valove.

Kasneje, ko se možgani na alfo navadijo, pred spanjem uvedemo teta valove  Meditacija s teta valovi, ki so značilni za lahek spanec ali meditacijo, ki popolnoma sprosti telo. Še kasneje uvedemo delta valove  (Globinska meditacija s delta valovi), ki jih imamo, kadar globoko spimo.

Če je vzrok naše nespečnosti prevelika vznemirjenost in se možgani ne morejo izključiti, pred spanjem poslušamo Globoko umirjenost.Ta cd poslušamo tudi kdaj čez dan, vendar bomo po njem nekoliko zaspani, zato ni dobro, da gremo takoj po poslušanju npr voziti avtomobil.

Dobro je, da si te CDje presnamemo na MP3, ki ga imamo vedno na nočni omarici. Program nastavimo tako, da se izključi samodejno, saj bomo med poslušanjem (po nekaj uporabah) že zaspali in bi nas ugašanje samo zbudilo.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.