Sabina Šilc | BWE terapija in bolezni
15518
post-template-default,single,single-post,postid-15518,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive

02 Mar BWE terapija in bolezni

V našem telesu sta ves čas prisotna dva procesa: rast in odmiranje. Tisti proces, ki prevladuje, določa nivo našega splošnega zdravja. Pri kroničnih boleznih hodimo po robu med obema.Včasih se zgodi, da se hudo ponesrečimo ali zbolimo in je naše telo naenkrat izpostavljeno večjim izzivom kot sicer.

V medicini se že dolgo govori o preventivi, t.j. načinih, kako vzdrževati visok nivo zdravja, da smo bolj odporni, pa tudi, da si hitreje opomoremo, če gre za nenadno podrtje sistema.

Ti procesi so vodeni v naših možganih, dogajajo se pa po vsem telesu.

Zdravniki pravijo, da so skoraj vse bolezni psihičnega izvora, tistih nekaj procentov genetskih, ki jih prinesemo na svet, pa je nastalo v verigi prednikov ravnotako zaradi določenih stresov.

Zato je zelo pomembno, da našemu “računalniku”-možganom, pomagamo, da upravljajo z našim največjim bogastvom – zdravjem, kar se najbolje da.

Vemo, da se, ko spimo, v sinapsah nahaja melatonin, ki omogoča samozdravitvene procese (rastni hormon, DHEA).

Vendar  je kvaliteta spanca tudi lahko različna. Odvisna je od fizičnih in psihičnih faktorjev . Če ne spimo kvalitetno, se tudi naše telo ne bo zadostno obnavljalo in se bo naš imunski odgovor poslabšal.

Tudi, kadar spimo dobro, naše telo pa ni v popolni formi (bolezen, poškodba, staranje, zasedenost, odvisnosti ipd), nam bo koristilo, da ga podpremo z BWEjem.

Uporabljali bomo delta (Globoka meditacija z delta valovi) in teta programe (Meditacija s teta valovi), ki so značilni za spanje, mi pa jih lahko poslušamo tudi v budnem stanju. Ker so delta in teta valovi značilni za spanje, jih je dobro poslušati pred spanjem.

Za zdravljenje pa lahko, poleg BWEja, koristno uporabimo še dve stvari.

Prva je NAMEN. Saj vemo, naše možgane upravljamo z namenom. Če NAMERAVAM nekaj npr. napisati, ta namen zadošča, da nezavedno primem svinčnik in papir in to napišem. Enak princip velja za vse delovanje možganov in prav škoda je, da namena ne uporabljamo več.

Torej, kadar se zdravimo z BWEjem, se udobno namestimo, popijemo nekaj vode in OZAVESTIMO NAMEN, DA SE ZDRAVIMO.

Druga stvar je AFIRMACIJA, ki v enem stavku izraža ta namen. Npr “Moje telo se hitro in učinkovito upira virusu in ga premaguje.”

Začnemo poslušanje teta valov in na začetku pogosteje, kasneje, ko smo že na valovih tete, pa redkeje izgovorimo to afirmacijo.

Najbolje je, da to delamo kar v postelji, saj bomo po tem zaspali in se bo naš program zdravljenja v spancu še okrepil.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.