Sabina Šilc | BWE terapija in anksioznost ali tesnobnost
15526
post-template-default,single,single-post,postid-15526,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive

02 Mar BWE terapija in anksioznost ali tesnobnost

Veliko ljudi ne obvladuje več vsakodnevnega stresa, saj živimo na mnogo več obratih, kot je bilo naše telo programirano. Do neke mere smo se že kar navadili, da naše vsakodnevno stanje in sproščenost , ampak napetost. Posledica je tesnobnost, napetost, ki se kaže v telesnih simptomih, čustvenih odzivih, mislenih procesih  in vedenju.

Generalizirana anksiozna motnja se kaže predvsem v pretirani skrbi za normalne stvari in nima nekekga , nam znanega , izvora. Ta izvor vedno je, le ne utegnemo se ukvarjati z raziskovanjem in zdravljenjem, ker smo preveč vpleteni v vsakodnevne aktivnosti, pa tudi neprijetno napetost bi najraje odmislili, ne pa se ukvarjali z njo. Telo zaskrbljenega človeka je napeto, posamični organi, npr srce , pljuča, ne delujejo, kot bi morali, zato ljudje čutijo bolečine,ki jih pripisujejo hudim diagnozam. Tudi prebava se poslabša in lahko pripelje do sindroma vzdraženega črevesa. Tesnobni ljudje se začnejo veliko ukvarjati s telesnimi funkcijami, jih spremljajo, nadzorujejo in so same po sebi vir skrbi.

Imamo težave s spanjem,  zbujamo se naviti in prestrašeni ,zato smo tudi ves čas utrujeni. Pojavijo se neracionalni strahovi, hipohondrija, fobije, posebej socialna fobija.  Ljudje zardevajo, se tresejo, jim je slabo, težko komunicirajo.Posledica le te so lahko zelo slabe za kariero, saj imajo ljudje težavo z nastopanjem, uveljavlajnjem.. Velikokrat se zatečejo v odvisnosti,  s katerimi poskušajo blažiti tesnobnost.

Zadeve se lahko poslabšajo tako, da ljudje doživljajo panične napade. Misleč, da gre za srčni infarct in , da umirajo, se zatečejo na urgenco in to je pogosto šele prvi trenutek, da se  soočijo s svojo temeljno težavo, to je anksioznostjo. Kasnej se ukvarjajo samo še s strahom pred ponovitvijo napada. Čeprav so anksiolitiki pogosto potrebni, pa ne zadođšča, da se anksiozni ljudje zdravijo le z zdravili. Od teh lahko postanejo odvisni.

Obstaja nekaj podobnosti med anksioznimi stanji in posttravmatskim stresnim sindromom. Predvsem lahko gre za tako imenovane flashbacke( podoživljanje grozljivih dogodkov in občutij) in izogibanje vsem situacijam , ki bi jih lahko sprožile. S tem se življenje anksioznega človeka lahko zelo zooži in razvrednoti.

Da bi se izognili negotovim občutjem ljudje pogosto postanejo perfekcionisti in se izčrpavajo v pretiranem načrtovanju, dodelavi , izvedbi.  Moti jih vse , kar ni perfektno in z perfektno izvedbo želijo čim bolj kontrolirati svoje življenje. Perfekcionizem lahko pripelje do obsesivno kompulzivnih stanj.Ta se lahko kažejo v mentalnih procesih (prisilne misli) , ali vedenju (ponavljajoča, prisilna vedenja)

Vse to, seveda pripelje do dvomov vase, slabe samopodobe, izgube veselje do življenja, do depresije.

Z BWE-jem na nekemijski način učinkovito urejamo delovanjemožganov in s tem endokrinih žlez tako, da preprečimo, da se simptomi razvijejo, ali pa, da se hitreje pozdravimo.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.